Selecteer een pagina

IoT

Internet of Things is de ontwikkeling dat steeds meer ‘dingen’ (machines, objecten, producten, apparaten, systemen) digitaal met elkaar en met de mens communiceren. Dit is mogelijk door ze met – vaak al eenvoudige – elektronica ‘slim’ te maken. Met sensoren krijgen producten als het ware zintuigen die waardevolle informatie verzamelen over hun toestand en hun omgeving.Met draadloze connectiviteit en via het internet wisselen zij deze informatie uit. Machines en producten zijn zo op afstand, bijvoorbeeld via een smartphone,te bedienen. Op deze manier raken de fysieke en de virtuele wereld steeds meer met elkaar verbonden.


De kortste definitie van Internet of Things is ‘een netwerk van slimme en communicerende objecten’. IoT gaat over het vergaren en uitwisselen van data en waardevolle informatie in de fysieke wereld met behulp van digitale technologie.


Internet of Things is geen toekomstmuziek: IoT is er al! Op dit moment zijn er in de wereld veel meer producten met elkaar verbonden dan dat er mensen zijn. In 2015 zullen naar schatting zo’n 25 miljard (!) apparaten digitaal met elkaar in contact staan. En deze ontwikkeling gaat in hoog tempo door.